Marknadsföring i sociala medier

Online shoppar blir allt vanligare idag, och det är ett sätt för företag att expandera utan att skaffa fler butiker. Ett sätt för dessa online butiker att marknadsföra sig är genom sociala medier.

Att använda sociala medier som marknadsföringssätt är något som har funnits ett tag och det är ett bra sätt att göra reklam för sig. Om du har en fysisk butik kanske du skickar ut reklamblad som kommer i brevlådan men detta gör du säkert inte om du har en online butik. Då sker marknadsföringen online också.

Sociala medier som Facebook har genom åren fått mer reklam från olika företag och det är inte konstigt om du tänker efter. Facebook och Twitter är väldigt stora i dag och har miljoner användare. Det är en bra sak att använda dig av dessa för att göra reklam och marknadsföra din e-handelsplattform för att expandera ut i världen. Om du väljer att göra denna marknadsföringen måste du vara beredd att faktiskt frakta varor utomlands.

Publicera videoannonser

Du kan lägga upp inlägg som handlar om din online butik men du kan också göra en annons som du lägger upp. Sedan möjligheten att publicera videor kom på de flesta sociala medierna, kan företag spela in reklamvideor och lägga ut där. När människorna senare ser det, kan de sprida det vidare. Det som är positivt med att annonsvideor publiceras på sociala medier är att det är gratis att lägga upp videor. Skulle du ha spelat in en reklamfilm på tv hade det kostat dig en stor summa pengar.

Reklamfilmen kan också läggas upp på Youtube, detta kanske inte räknas som social media men det är ändå en global videopubliceringssida och den som vill kan lägga upp videor och kommunicera med varandra genom kommentarer. Människorna kan sedan kopiera Youtube videon och sprida den. Det kan gör att din online shop blir populär.