När du ska byta telefonbatteri

Ett batteri i en telefon har en livslängd på cirka 2-5 år beroende på typ av telefon och användning av telefonen. När batteriet behöver bytas är det vissa saker som kan vara bra att tänka på.

Beroende på vilken telefon du har och hur mycket telefonen används håller ett telefonbatteri i cirka 2-5 år innan det behöver bytas ut. Det är då viktigt att du byter till rätt batteri som passar just din telefon. En bra sak med dagens smarta telefoner är att de ofta går att anpassa och optimera batteriet så att det ska förbruka mindre energi och därmed hålla längre.

”Det finns några tydliga men simpla tecken på att ditt telefonbatteri behöver bytas ut. Det första som brukar märkas är att batteritiden blir kortare, det vill säga att din telefon tappar batteristyrka snabbare från att den är fulladdad.”

När ska telefonbatteriet bytas?

Det finns några tydliga men simpla tecken på att ditt telefonbatteri behöver bytas ut. Det första som brukar märkas är att batteritiden blir kortare, det vill säga att din telefon tappar batteristyrka snabbare från att den är fulladdad. En annan tydlig sak som ofta märks är att det tar längre tid att ladda upp telefonen till full laddning. Många telefontillverkare säger att när telefonens batteri har nått en totalkapacitet på cirka 80% jämfört med då telefonen var ny så brukar det vara dags att byta batteriet.

En telefon idag kräver avsevärt mycket mer kraft från batteriet än vad de gjorde förut. Detta är på grund av alla appar och andra program som installeras i telefonerna. Det finns dock många appar att ladda hem som kontrollerar telefonens batteri och hjälper till att optimera batteriet så att det ska räcka längre och ha en mer jämn förbrukning över tid.