Supersnabbt batteri

Tänker er ett batteri som kan ladda mobiltelefonen på under 30 sekunder. Detta kan bli verkligt om några år. Till dess får vi se till att ha några smarta knep som får mobilens batterier att hålla lite längre.

2467423-the-battery-on-a-white-background-it-is-isolated

Nu håller man på att bygga ett batteri som kan laddas på rekordsnabba 30 sekunder, rapporterar Dagens Nyheter. Telefonbatteriet visades upp på en teknikmässa i Tel Aviv och det var det israeliska nystartsföretaget StoreDot som låg bakom batteriet. Batteriet är gjort av biologiskt material och vid en demonstration på mässan kunde man ladda en Samsung S4 med batteriet på bara 26 sekunder. Det supersnabba batteriet räknas kosta dubbelt så mycket att köpa och det kommer dröja runt tre år innan batteriet blir en kommersiell produkt.

Byt ut batteriet

Innan batteriet kommer ut på marknaden och vi kan ladda våra mobiler på mindre än en minut, får vi hålla tillgodo med våra gamla vanliga mobilbatterier. Men det finns faktiskt ett antal knep som man kan ta till för att få batteriet att hålla lite längre. Till att börja med kan det vara nödvändigt att byta ut batteriet i mobilen efter några år. Batterier blir nämligen mer och mer ineffektiva ju mer man laddar dem. Är man ute efter ett ersättningsbatteri till Samsung kan man hitta Samsung batteri online. Ett tips för att få batteriet att hålla längre är att ladda mobilen mindre. Vissa batterier tar nämligen skada när man laddar dem när de redan är fulla och då fungerar de inte lika bra, tipsar Sydsvenskan.

Stäng av funktioner

Ytterligare ett tips för att få batteriet att hålla längre är att dra ner ljudvolymen och ljusstyrkan på mobilen. Full styrka drar mycket el. Något annat som drar mycket el är att ha en färgglad bakgrundsbild och att ha push-notiser och vibrationer på. Några andra riktiga energislukare är platstjänster och stegräknare som är på i bakgrunden när man håller på med sin mobil. Har man lite batteri kvar är det även smart att låta bli att titta på videoklipp och spela spel. Läs mer.