Appar som förändrar

Hur levde vi innan apparna kom in i våra liv och gjorde det så mycket enklare? Nu tar vi det som en självklarhet att det vi söker även kommer finnas som en applikation. Vilket är nästintill sant nu. Och nu verkar det som att om man inte har en smartphone, som ungefär 97% av alla svenskar har, så får man det svårt att passa in i samhället. För ett tag sedan tog SL bort att man kunde betala med pengar på bussarna eller tunnelbanan, nu kommer snart sms-biljetten att kräva att vi har en smartphone. Det ska utvecklas och det ska bli bättre och smidigare – i alla fall för de som är ägare av en smartare telefon. För smidigare blir det. Vi kan fördriva tiden med massor av olika spelappar, men dem får oss inte att förändra våra liv, eller i alla fall inte förenkla dem. Men, det finns en rad områden som smartphonen verkligen lever upp till sitt namn.

  • Trafiksäkerhet. Att vi har kartor i mobilen som visar att vi är på rätt väg är en sak. Men att ladda ner ett räddningsverktyg från www.vikingsverige.se gör att du både kan få information om din bil samt hjälp vid nödsituationer.
  • Att man kan betala med appar. Du behöver inte längre ha din plånbok, eller, det är mobilen som är plånboken. Inte nog med det kan du även scanna in varor du vill handla och kolla om priserna är bättre i andra butiker.
  • Ta kontroll över dina pengar genom att ladda ner din banks app. Då blir du ständigt påmind om din ekonomiska situation.