Sociala medier tar över världen

Något som har fått en väldigt stor plats I medier såväl som i våra liv är sociala medier. Ett uttryck som ingen ens hört talas om för inte alls längesedan, men som nu är en självklarhet på så många olika plan. Det har med andra ord gått från att vara något som inte existerar till en väldigt viktig grej, för vårt privata liv, för marknadsföring och för hur man jobbar. Dessutom kommer sociala medier i massor av olika former. Häng med!

Det är inte alla som har hängt med i utvecklingen som har skett med internet och sociala medier. Det är nästan som att man vaknade en dag och så var sociala medier otroligt stort, och alla var aktiva. Låt oss därför gå igenom de tre största plattformarna som allra flest använder, så att alla kan förstå vad det är för något som folk alltid pratar om.

  • För många så började deras liv online på sociala medier nog på Facebook. Då visste man knappast om att man interagerade i sociala medier som skulle komma att betyda otroligt mycket för vår värld, utan letade mest efter vänner som också hade Facebook så att man kunde se vad de hade för sig om dagarna. Numer går den mesta aktiviteten på Facebook ut på att undvika företag och gilla andra, så att man får exakt en sådan feed, som det kallas, som man vill ha. Och såklart hålla kontakten med nära och kära!
  • Instagram är något som snabbt blev stort! I princip alla har Instagram, kända människor såväl som vänner och föräldrar. Det går helt enkelt ut på att man laddar upp en bild man vill, lägger på ett filter och skriver en text om man vill, sen så är man klar för att ladda upp det och dela med alla ens följare! Instagram har nog blivit så populärt för att man kan följa människor världen över och inspireras av folk i ens egen stad såväl som på andra sidan jordklotet.
  • Twitter har funnits i mångas liv ett bra tag, och än så länge verkar det fortsätta att vara så. Twitter är en mikroblogg där man skriver ut exakt vad man vill på en plattform, men man har bara som mest 140 tecken att använda sig av. Det är med andra ord inga böcker som man skriver på Twitter utan man måste hålla sig kort, och det är nog just därför som det har blivit en så stor del av internet på kort tid.

Det finns såklart ännu fler plattformar, men dessa är nog de som används mest idag och kommer att vara det ett bra tag framöver. Hur aktiv man vill vara på sociala medier bestämmer man själv, men det är onekligen något som är roligt att fördriva tiden med. Man kan nämligen lära sig massor av saker såväl som att lära andra, och det är kul att ta del av andras liv. I alla fall i måttliga mängder, det finns såklart en gräns på vad man bör dela med sig av och vad folk uppskattar att man delar med sig av.