Våra liv kring tekniken

Hur var det förut och hur är det nu? Den senaste tiden har utvecklingen gått snabbt framåt och vårt sätt att interagera och kommunicera blivit mycket mer invecklat och exponerat. Det som förut var tabu och privat kan nu alla läsa och ta del av.

Välkommen till dagens samhälle. Ett samhälle där du ena dagen kan vara inne för att i nästa vara helt utanför. Välkommen till dagens samhälle där du bör vara uppdaterad av det senaste för att hänga med i utvecklingen, men även få den hjälp som du kan tänkas behöva om dina prylar skulle gå sönder. För, våra liv kretsar kring tekniken. Och visst är väl det underbart? Ja, för de flesta av oss som vill ha ett hem med en router från D-Link för att på detta sätt kunna koppla upp alla sina olika enheter och inte känna en begränsning i tekniken. För oss som gillar den samtid vi lever i och vill få ut så mycket som möjligt av den. Men, det gäller att vi är försiktiga med att inte ta oss vatten över huvudet.

Tekniken förändrar oss

Grattis. Du lever i en värld där du om du inte kämpar otroligt mycket, är underkastad teknikens. Varför? För att vi behöver den och då har vi blivit slavar under den eftersom vi aldrig helt kan kontrollera den. När vi använder oss av medier så förändras vi och vi blir påverkade och de omstrukturerar våra kroppar och vår upplevelse av världen. I Dn.se kan du läsa en spännande artikel om detta.

Hur har tekniken förändrat oss?

Att svara på den frågan är inte enkle men här kan vi ta upp några punkter som du även kan fylla på den när du sitter och reflekterar över denna text.

  • Privat/offentligt – de privata och det offentliga har helt luckrats upp nu. Vi som förut var så måna om vårt privatliv och att inom hemmets trygga ramar skulle inga objudna gäster komma in och härja. Nu sitter vi och skickar mejl från toaletten och vi bjuder in alla till våra mest privata tankar. Det har nu blivit så att om vi inte bjuder på oss själva så anses vi som konstiga och gammaldags.
  • Stillasittande – nu behöver vi endast röra på oss för att besöka toaletten – och som i punkten ovan så kan du ta med dig tekniken in och fortsätta ditt dagliga liv utan några avbrott.
  • Tuffare – ja, vi har blivit tuffare då vi kan gömma oss bakom internet för att få fram våra åsikter, sådan som vi kanske inte vågar säga i det verkliga livet.
  • Mer kreativa – om man ser tillbaka på historien om människan så måste vi ändå säga att i begynnelsen så var vi människor enormt kreativa. Men, med den nya teknologin så öppnas dt upp möjligheter för gemene man att testa sina vingar och verkligen fokusera på något som man verkligen brinner för. Om vi tar Internet så är nästa alla vi människor lika och det finna mängder av information vi kan söka för att läsa oss vad vi vill. Det enda vi behöver ha med oss i bagaget är ett stort engagemang.