Hårda julklappar behöver inte vara dyra

Vad ska en köpa för hårt paket till barnen i julklapp? Och kan den första Iphone som lanserades räknas som ett samlarobjekt nu, nio år senare?

pexels-photo-76931-largeInför jul vill säkerligen en hel del barn och ungdomar ha ett hårt paket under julgranen. Men det kan riktigt dyrt att köpa en helt ny mobiltelefon till säg, två barn. En billig iphone kan dock köpas olåst och begagnad på nätet, en deal som gör det mycket enklare att ha råd i juletider.

En som verkligen tror på att en gammal Iphone är värd mycket mer än vad många tror kan en läsa om i en artikel i Göteborgs-Posten. Det är nämligen en kille som säljer den första Iphone, Iphone 1, i en obruten förpackning på Blocket för 40 000 kronor. Samma person har en samling av alla Iphone-modeller som någonsin funnits sen starten för drygt nio år sedan. Vem vet hur mycket de kommer vara värda om tio år, då de verkligen kommer kunna räknas som samlarobjekt. Även i Expressen skrivs det om denna nyhet.

Det senaste för att hänga med i utvecklingen

Men till barn och ungdomar är ett samlarobjekt inte högsta drömmen. Många vill ha en ny mobil för att kunna hänga med i alla sociala medier på rätt sätt, genom att vara i framkant med utvecklingen. Att sedan ha den nyaste varianten av en mobilmodell är dessutom lite statusmarkerande. Det gör säkerligen vidare att en ny, speciell färg på Iphone skulle sälja som smör i just denna målgrupp. I MacWorld nämns nu att både Iphone 7 och Plus-varianten kan få ytterligare en färg,  nämligen Jet White – en kritvit ton. Inget är dock ännu bekräftat från Apples håll:

Tyvärr ges inget besked om när den nya färgen kan bli aktuell, men det lär inte bli på den här sidan årsskiftet – MacWorld